/07 Març 2020 – VI DESPERTAFERRO NOCTURNA, BÀSCARA/

La VI Cursa Nocturna Despertaferro nocturna de Bàscara se celebrarà el dissabte 07 de març del 2020 a les 19h. El punt de sortida i arribada estarà situat a Bàscara al Pavelló Municipal.
IMPORTANT: és una Cursa Nocturna amb frontal.
Aquesta cursa popular està oberta a tothom major d’edat i als menors amb autorització. Inscripcions a la web: http://www.despertaferrobascara.cat

La recollida de dorsals i samarretes serà dissabte 7 de març a partir de les 17.00h fins a l’hora de la cursa.
Al costat del punt de sortida hi ha aparcament que podeu utilitzar.
Hi haurà entrepà al final de la cursa per a tots els participants.
Hi ha servei de dutxes al pavelló i al camp de futbol del F. C. Bàscara.
La cursa i caminada es declararan tancades a les 20:45h

El temps del primer classificat masculí del 2019: Josué Canals 00:47’32”
El temps de la primera classificada femenina del 2019: Anna Puigvert 00:57’16”
Resta de classificats 2019 : https://www.curses.cat/despertaferronocturna2019/classifica.php
Les classificacions oficials seran publicades durant la nit del mateix dia de la cursa a la pàgina web oficial.

La prova consta de dos recorreguts:

Despertaferro Nocturna – 10,9 KM

Despertaferro Nocturna – 5,7KM

 

Part de la recaptació es destina a (IdibGI) Institut d’Investigació Biomèdica de Girona
L’IdibGi és un centre punter en la investigació mèdica. Les àrees de treball són: Les malalties cardiovasculars, de metabolisme i inflamació, neurociència, salut mental, les imatges mèdiques i la més important: Oncohematologia. El camp de la investigació en la cura del càncer va avançant cada dia i en part és gràcies a les moltes aportacions de fons privats i/o desinteressats per ajudar a finalitzar la investigació. Des de l’organització de la Despertaferro volem contribuir en la investigació contra el càncer fent un donatiu de part de la recaptació. IdibGi està portant a terme una investigació molt interessant amb la silibinina, una substància natural present en l’extracte de les llavors del Card Marià que actua com a inhibidor de la molècula STAT3, una proteïna que afavoreix el creixement del càncer. S’ha demostrat que entre el 10% i el 40% dels tumors primaris generen metàstasi cerebral. Per aquesta raó es considera prioritari aportar coneixements en un camp amb pocs avenços. Actualment els recursos terapèutics consistents en la cirurgia, radioteràpia i la quimioteràpia no obtenen els resultats desitjats. L’estudi, realitzat per l’Institut Català d’Oncologia i l’institut de Recerca Biomèdica de Girona (ICOIBIDGI), es va publicar a la revista Nature Medicine i demostrà que es pot allargar la vida dels afectats de metàstasi cerebral amb un perfil de toxicitat molt favorable. Actualment la mitja de supervivència d’aquests pacients és d’alguns mesos. Els resultats reportats amb la substància extreta del Card Marià han arribat a triplicar , obtenint una resposta de les metàstasis cerebrals en el 75% dels pacients i millorant també la seva qualitat de vida. Gràcies a aquesta nova línia d’investigació s’ha demostrat que és possible tractar la metàstasi cerebral amb estratègies que no impliquen directament un atac a les cèl·lules canceroses. De manera indirecta, bloquejant components de l’ambient tumoral cerebral que estan alterats. Fent que el cervell es converteixi en un ambient hostil pel càncer.
Més info: https://www.idibgi.org

Scroll to Top